Terug naar de Sixties

0
351

Goors Historisch Museum terug naar de Sixties ook tijdens de Open Monumentendagen

In deze tentoonstelling laat het Goors Historisch Museum zien wat de jongeren, dus ook de Goorse tieners en twens, in de jaren ’60 bezighield. 

In de ‘jaren ‘60 waren er in Goor en omgeving meerdere muziekevenementen en popfestivals. Uitgaan deden tieners in zaaltjes en disco’s. Bekende geliefde locaties waren: de Zon, de E-8, Kobes, de Ster, Surf-in, Navigation en DDC (Delta Dynamic Club).

Het museum is op zoek gegaan naar hippe kleding en accessoires, zoals de minirok, broek met uitlopende pijpen, hoeden, sierraden enz., naar singeltjes en Lp’s, transistor radio, platenspeler en bandrecorder en natuurlijk brommers. Foto’s, posters, verhalen en bewegende beelden met sixties muziek maken de tentoonstelling compleet.

Een bezoek aan de tentoonstelling is de manier om herinneringen uit die tijd op te halen of om eens te zien waar je (groot)ouders zich in die tijd mee bezig hielden. 

Behalve deze tentoonstelling kun je in het museum van alles te weten komen over de historie van Goor en zijn de weefsters van weefkring ’t Weverke aanwezig om het mooie ambacht van het weven op de oude getouwen te demonstreren.

Op de Open Monumentendagen, zaterdag 9 en zondag 10 september, is het museum geopend van 11.00-16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in