Sous-Chef Carelshaven grijpt net naast prijs

0
722

Delden – Souschef Joris Gerrits van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is er niet in geslaagd om de Nederlandse winnaar van de Prix Culinair Le Taittinger te worden. Ondanks dat is eigenaarVan Berkel van Carelshaven trots op de prestatie van zijn kok.
Het is dit jaar de 49e keer dat de Prix Culinaire Le Taittinger, een internationale kookwedstrijd voor koks, wordt uitgereikt. In de voorronde moesten de deelnemers een foto van hun gerecht insturen, vandaag moesten de finalisten dat gerecht daadwerkelijk koken. De jury, met als voorzitter SVH-Meesterkok en oud-winnaar Lars van Galen van Hotel en Restaurant ’t Lansink in Hengelo, bepaalde dat de Sous-Chef van het Amstelhotel dat het beste deed. Hij mag later dit jaar ons land vertegenwoordigen tijdens de internationale finale.

Ondanks dat zijn souschef die finale niet gehaald heeft, is Van Berkel dus trots op de prestatie. “We zijn pas een jaar weer geopend”, zegt hij, “en we hadden zeker niet verwacht dat Jos nu al zo’n finale zou halen. Ik ben trots op wat hij heeft gepresteerd.” Carelshaven werd vorig jaar door de nieuwe eigenaren geopend, nadat het eind 2013 noodgedwongen de deuren sloot omdat de oude eigenaren geen opvolger konden vinden.
Het zijn kleine verschillen die uiteindelijk bepalen of je wint of verliest, legt Van Berkel uit. “Zoals ervaring. Je merkt dat de winnaar al eens eerder meegedaan heeft en iets beter weet wat er te verwachten valt.” Of ze volgend jaar weer meedoen? “Dat moeten we nog bekijken, maar het is ons wel bevallen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in