Schuur door brand verwoest

0
873

Hengevelde – Op zaterdag 23 mei heeft een brand gewoed in een schuur aan de Slotsweg in Hengevelde waarbij asbest in de directe omgeving van het pand is vrijgekomen. In de schuur waren materialen opgeslagenen waren geen dieren aanwezig. De schuur is door de brand volledig verwoest. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is onbekend.

Omstreeks 18 uur vanavond kreeg de brandweer een melding van een schuurbrand aan de Slotsweg in Hengevelde. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak en is er vrijwel direct opgeschaald naar middelbrand. Bij de brand kwam veel rook vrij, de brandweer heeft geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Ook is bij de brand asbest
vrijgekomen wat gedeeltelijk op het eigen terrein is terecht gekomen. Dit gebied blijft afgezet.

Een gespecialiseerd bedrijf zal samen met de gemeente het vrijgekomen asbest opruimen.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft metingen verricht en waaruit bleek dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De oorzaak van de brand is onbekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Brandweer Twente heeft twee tankautospuiten van de kazernes Goor en Diepenheim ingezet en enkele ondersteunende voertuigen. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablus werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in