Schooljeugd werkt in Democratiefabriek

0
605

Hof van Twente – Ruim 350 leerlingen van de Basisscholen en Middelbare scholen uit Hof van Twente zullen in de week van 11 tot en met 15 november aan het werk gaan in hun eigen “Democratiefabriek” Een week lang zullen de kinderen aan de slag gaan om hun wensen voor een ideale samenleving vorm te geven. Kortom hoe kunnen we in deze hectische wereld de kwaliteit van het leven voor ons zelf en voor anderen verbeteren.De democratiefabriek is een interactieve tentoonstelling over vrede, samenleven en burgerschap die ontwikkeld is door de Stichting Vredeseducatie en Jeugdwerkorganisaties en reist de komende twee jaar door Oost-Nederland.
In de democratiefabriek worden jongeren op hun eigen niveau uitgedaagd om rondom verschillende thema’s keuzes te maken op welke manier zij hun eigen samenleving en leefomgeving willen inrichten. Direct wordt zichtbaar welke consequenties deze keuzes hebben op hun eigen leven en het leven van anderen.
Zo komen o.a. de volgende thema’s aan de orde: Wie ben ik, wie ben jij? Wat is democratie? Vrijheid, Gelijkheid. Maar ook kwesties als pesten, plagen en “de zondebok”aan de orde. Wethouder Pieter van Zwanenburg zal de Democratiefabriek officieel openen op maandag 11 november om 13.00 uur. Direct hierna gaat de eerste groep van het Twickel College in Delden in de fabriek aan het werk.
De Democratiefabriek staat van 11 – 15 november in de Klokkenkamp (naast de Hofkerk) aan de Diepenheimseweg 2 in Goor. De Democratiefabriek in de Hof van Twente is een initiatief van de werkgroep Dag van de Dialoog in Goor, waarin meerdere organisatie en geloofsgemeenschappen samen werken en die ook elke zomer het festival Kleurrijk in de Hof organiseert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in