Scholieren werken aan duurzaamheid

0
740

Hof van Twente – Al 6 jaar werkt de gemeente hard om scholieren in Hof van Twente bewust te maken van het belang van duurzaamheid en op allerlei manieren concreet aan de slag te gaan met duurzaamheid. En ook komend schooljaar is HofPower actief. Dat heeft het college van B&W dinsdag 1 juni besloten.

HofPower heeft diverse activiteiten gedaan, waarbij de Truiwedstrijd (1000 deelnemers), Droombomenactie (1450 deelnemers) en de Junior Energiecoach (130 gezinnen, merendeel via de scholen) de grootste projecten waren. Verder is het boekje “Bic & Lev op Reis” uitgebracht, er is een mini-Boomfeestdag georganiseerd, er is een aanzet gedaan voor de Groene Voetstappen (mobiliteit) en ‘geproefd’ aan de KinderKlimaatTop.Elke maand een andere focus
Wethouder Wim Meulenkamp is trots op het bereik van HofPower en hoe actief kinderen op die manier met duurzaamheid bezig zijn. “We zijn 6 jaar geleden begonnen met één les en inmiddels is het lesprogramma uitgegroeid tot elke maand een ander thema voor al onze 17 basisscholen. Daar kan je alleen maar trots op zijn. Ik ben dan ook blij dat HofPower komend schooljaar actief blijft!”. Die menukaart bestaat uit diverse duurzame thema’s. De thema’s waar HofPower zich op richt zijn kleding, toekomst, energie, spullen, voedsel, water, afval, biodiversiteit en mobiliteit. Het school jaar wordt begonnen met de focus op kleding en eindigt met de focus op mobiliteit. Alle informatie, van de gratis lesmaterialen tot het jaarprogramma, zijn te vinden op www.hofpower.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in