Rob Vorkink voor kantonrechter

0
878

Goor – Verslaggever Rob Vorkink van RTV Oost stond vanmorgen voor de kantonrechter omdat de verslaggever het niet eens is met een boete die hij begin dit jaar kreeg toen hij verslag deed van een aanrijding op de A1 bij Holten.Volgens de Officier van Justitie was Vorkink een gevaar voor andere weggebruikers en voor zichzelf.
Bij de aanrijding op 4 februari waren meerdere vrachtwagens betrokken. Vorkink had zijn auto geparkeerd in de berm tegenover het afgezette deel van de A1 en was live in de uitzending bij de collega’s van Omroep Gelderland toen hij werd gearresteerd. Volgens de officier van justitie gaf Vorkink geen gehoor aan een ambtsbevel om de plek waar hij stond te verlaten en werd hij daarom aangehouden. Die aanklacht is inmiddels vervallen.

Tijdens de zitting werden de beelden van de aanhouding meerdere keren bekeken. Op de beelden was te zien dat het verkeer stapvoets de locatie van het ongeval passeerde, maar volgens de officier van justitie geven die beelden niet de daadwerkelijke snelheid weer. “Deze beelden zijn een momentopname, er werd veel harder gereden.” Volgens advocaat Oude Breuil is dat niet zo, daarnaast waren alle automobilisten maar op één ding gericht, het ongeval.

De officier van justitie eiste vanmorgen dat Vorkink de boete van 250 euro die hij eerder kreeg, betaalt. Kantonrechter Berg, die het bezwaar tegen de de boete van 250 euro vanmorgen behandelde, heeft besloten niet meteen uitspraak te doen. Over twee weken doet hij schriftelijk vonnis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in