Diepenheim – De gemeente begint binnenkort met het woonrijp maken van een derde van nieuwbouwplan Diepenheim Noord II. Dat kan nu er een definitief ontwerp ligt voor de nieuwe wijk, die het gebied Herschelstraat, Polakstraat (Zuid) en het laatste deel van de Boinksweide beslaat.

Voor de verkeersveiligheid wordt een plateau aangelegd op de kruising van de Boinksweide met de Polakstraat. Daarnaast worden extra parkeerplaatsen aangelegd aan de Herschelstraat. De openbare verlichting is dimbare ledverlichting. Verder wordt de definitieve bestrating aangelegd. De inrichting van het openbaar groen is grotendeels al gerealiseerd in de eerste fase. In fase 2 wordt de waterberging aan de Herschelstraat aangelegd in de vorm van wadi’s.
Bij het opstellen van het definitieve ontwerp heeft de gemeente geluisterd naar inwoners, die onder andere tijdens een inloopavond begin november vorig jaar hun mening konden geven over een voorlopig ontwerp voor het wijkje.

Het totale plan Noord II voorziet in de bouw van 65 woningen. In deze fase worden 25 kavels uitgegeven. De verwachting is dat de uitvoering in maart/april 2020 kan starten.

Bron: TC Tubantia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here