Nieuwe politieke partij: In Beweging

0
875

Hof van Twente – Een nieuwe partij met als één van haar hoofddoelen: minder partijen! Dat klinkt tegenstrijdig. Toch streeft In Beweging hiernaar. De nieuwe partij wil nadrukkelijk de progressieve politiek verbinden. In deze tijd van politieke tegenstellingen, versplintering en het uitvergroten van veelal opgeblazen verschillen, wil In Beweging juist het tegenovergestelde laten zien: begrijpelijke politiek uitgaande van overeenkomsten. Ze richt zich hierbij op de “linkse” kiezer en op mensen die zich niet met een landelijke stroming verbonden voelen, maar wel bij het wel en wee van hun gemeente betrokken willen zijn. De kernwaarden van In Beweging zijn groen, sociaal en verbindend.
De overeenkomsten tussen partijen (helemaal tussen progressieve partijen als de PvdA, GroenLinks, de SP maar ook de Partij voor de Dieren) zijn veel groter dan de verschillen. Dat geldt voor de landelijke politiek, maar nog meer voor de lokale politiek. In Beweging wil samenwerken en verbinden, en hoopt uiteindelijk met meerdere partijen samen te gaan of op zijn minst samen te werken.
Met GroenLinks zijn hierover al verkenningsgesprekken gevoerd. Mogelijk doen beide partijen met een gezamenlijke lijst, een zogenaamde samengestelde lijst, mee aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart.

In Beweging wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor Hof van Twente in 2022. Centraal voor In Beweging staat, zoals gezegd, het zoeken naar de verbinding en begrijpelijke politiek. Een ieder wordt uitgenodigd om mee te praten en mee te doen. In Beweging roept daarom op: “beweeg met ons mee!”. Partij In Beweging is bereikbaar via: 06-41008824 (Marianne Hutten), 06-51507809 (Frank Stevens) of info@politiekinbeweging.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in