Nieuwe bestemming voor camping Hekkelkamp

0
1190

Diepenheim – “Een buitenplaats waar theatermakers en kunstenaars kunnen werken en verblijven. Waar bezoekers van ook inwoners van Diepenheim deze kunstenaars en (theater-)makers kunnen ontmoeten .En ook een prachtige plek waar bezoekers meerdaags kunnen verblijven in een unieke ambiance.”
Dit is in het kort gezegd de ambitie van de initiatiefgroep die zich bezig houdt met de herontwikkeling van de voormalige camping Hekkelkamp aan de noordoostkant van Diepenheim.
Aanleiding voor dit initiatief is de wens van de eigenaren van het landgoed Nijenhuis Westerflier om dit terrein van ongeveer 5 hectare een nieuwe bestemming te geven die aansluit bij de kernkwaliteiten van Diepenheim als “Stedeke voor kunst, cultuur en natuur”.En daarbij aanvullend op de voorzieningen die er al zijn.
Daarbij wordt o.a. gedacht aan:
Een buiten werk- en toonplaats voor kunstenaars en theatermakers
Een centrumgebouw met ontvangst- en verblijfsruimte
Speciale verblijfsaccomodaties o.a te realiseren via een prijsvraag of opdracht aan kunstenaars en vormgevers
Tiny houses , trekkershutten; lodges en boomhutten
Een aantal kampeerplaatsen
Andere uitgangspunten bij de ontwikkeling van dit concept zijn dat:
Het project tot stand komt in samenwerking en harmonie met de omgeving
Het kleinschalig is en blijft
Het project ook bijdraagt aan de instandhouding van landgoed Nijenhuis/Westerflier
Duurzaamheid in alle opzichten een belangrijk vertrekpunt is
De beleving en sfeer centraal staan en niet het commercieel denken
De inkomsten dus niet bedoeld zijn om winstgevend te worden maar om het project in stand te houden en om kunstenaars/theatermakers te faciliteren bij hun creatieve werkproces.
De initiatiefgroep heeft voor dit project gekozen voor de projectnaam “Domus Nova”, latijn voor “nieuw huis”. Deze werknaam laat alle ruimte voor een creatieve invulling van het concept dat nu uitgewerkt wordt en waarvan het eerste resultaat in 2020 zichtbaar moet worden.
De initiatiefgroep bestaat op dit moment o.a. uit vertegenwoordigers van de Heerlijckheid, Kunsten op Straat en een aantal betrokken Diepenheimers en niet-Diepenheimers. Binnenkort zal er voor dit project een nieuwe stichting worden opgericht
In de afgelopen periode zijn de direct omwonenden over dit project geïnformeerd en was er op 11 februari een inloopavond voor de buurt. Ook met de gemeente Hof van Twente is er over dit initiatief verkennend overleg geweest. Binnenkort zal dit een vervolg krijgen.Nu is het moment aangebroken om met dit project breder naar buiten te treden.
Voor nadere informatie over dit project kan contact worden opgenomen met Ernst Ossewaarde, T 06- 53696560/E: ernst@troadvies.nl of Harrie Wijermars, T;06-53804757/E: hjwijermars@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in