Nieuw bestuur Hofstreek Omroep

0
865

Hof van Twente – Hofstreek Omroep heeft een nieuw bestuur, na jaren trouwe dienst zijn Erik van der Veer (voorzitter) en Jolanda Bosman (secretaris) afgetreden. Penningmeester Conrad Moormann blijft dit jaar nog aan om de overdracht soepel te laten verlopen.
Het afgetreden bestuur draagt een sterke, en financieel gezonde, lokale omroep over aan de opvolgers. Een omroep met ruim zestig enthousiaste vrijwilligers, die goede programma’s maken vanuit een knusse, maar goed gefaciliteerde studio in De Reggehof in Goor.Het nieuwe en vooral enthousiaste bestuur wordt gevormd door: voorzitter Sander Quee (ex wethouder PvdA), Eric Rikkert (ex fractievoorzitter CDA) en Hanny Morsink (ex ambtenaar gemeente Hof van Twente). De drie bestuursleden kennen elkaar vanuit de politiek en hebben veel zin om deze nieuwe uitdaging samen aan te gaan.
Zij zien het als hun voornaamste taak om de positie van Hofstreek Omroep verder te versterken in de Hof van Twente. Sander Quee geeft aan “niet afwachten tot er landelijk duidelijkheid is over een op te leggen fusie met andere lokale omroepen, dan dreigt het gevaar dat de eigen vrijwilligers afhaken, zij zijn betrokken bij hun eigen omroep”. Eric Rikkert stelt “er is zeker nog ruimte voor meer kerngebonden programma’s, en vrijwilligers met ambitie worden van harte uitgenodigd om hier samen invulling aan te geven. Samenwerking is van groot belang, met de nieuwssites uit de kernen, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en natuurlijk de gemeente”.
De samenwerking met de gemeente is goed. Het college heeft een beoogde fusie met de lokale omroepen van Rijssen-Holten, Hellendoorn en Wierden per 1-1-2019 met een jaar uitgesteld. De gemeenteraad praat binnenkort over de toekomst van de lokale omroep.
Hanny Morsink is erg enthousiast en stelt “de kracht van een lokale omroep is: lokaal! Groter is niet altijd beter, de luisteraar moet zich kunnen herkennen in zijn eigen omroep”.
De vrijwilligers hebben inmiddels kennis kunnen maken met het nieuwe bestuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in