Mogelijkheden voor kavelruil in Elsen

0
266

Door vrijwillige kavelruil wordt er in gemeente Hof van Twente al jaren gewerkt aan het verbeteren van de verkaveling. Het doel is om “versnippering” te verminderen en vooral ook huiskavels te vergroten. Het voordeel; meer koeien in de wei en minder landbouwverkeer op de weg, zodat het veiliger wordt voor bijvoorbeeld fietsers en wandelaars. Daarnaast merken we dat we door vrijwillige kavelruil ook de uitdagingen op het gebied van natuur en water gebiedsgericht kunnen oppakken.

De afgelopen jaren is er gewerkt aan het kavelruilproject Markelo-Noord. Onder dit project hebben we de afgelopen jaren via een drietal ruilplannen ruim 65 hectare geruild. Het project is afgerond, maar we weten dat er in deze regio nog meer wensen en mogelijkheden liggen. Daarom hebben we onder het project Twentse Maat een verzoek ingediend om ruilmogelijkheden in het gebied Elsen te verkennen en uit te voeren. Het project Twentse Maat geeft mogelijkheden om ruilplannen in heel Twente uit te voeren en is mede mogelijk gemaakt met financiële steun vanuit de Europese Unie en provincie Overijssel.

Graag geven wij aan grondeigenaren en gebruikers in buurtschap Elsen een nadere toelichting van onze aanpak en gaan we gezamenlijk in gesprek over de mogelijkheden tijdens de inloopbijeenkomst op:

Vrijdag 23 februari 2024
Inloop vanaf 14.00 uur
Tussen 14.30 uur en 15.00 uur een plenaire toelichting
Locatie: Buurthuis Herike-Elsen, Herikerweg 36, 7475 TT Markelo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in