Minister Bijleveld getuigt in faillissementsrechtszaak Oad

0
645

Hof van Twente – Minister van Defensie Ank Bijleveld is opgeroepen om op maandag 16 december als getuige te verschijnen voor de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht in de zaak waaruit moet blijken wie verantwoordelijk was voor het faillissement van reisorganisatie Oad uit Holten in 2013. Volgens de familie Ter Haar is dat de Rabobank.

Volgens de reisorganisatie heeft een medewerker van de Rabobank aan toenmalig commissaris van de Koning Ank Bijleveld in een telefoongesprek toegezegd dat Oad meer tijd zou krijgen om de verkoop van het busbedrijf rond te krijgen. De bank zegt dat dit niet het geval is geweest.De bank betwist ook dat Oad in een telefoongesprek op 24 september 2013 om uitstel van het faillissement heeft gevraagd en dat ze dit heeft geweigerd. Betrokkenen, onder wie Bijleveld, hebben verklaringen hierover afgelegd die door Oad zijn ingebracht in de procedure. Deze verklaringen zijn niet onder ede afgelegd.

De rechtbank oordeelde in juli van dit jaar dat ze het belangrijk vindt om een goed beeld te krijgen van de feitelijke gang van zaken na 6 september 2013. Oad moest daarvoor met extra bewijs komen. De rechtbank suggereerde dat de reisorganisatie een aantal betrokkenen als getuige zou kunnen oproepen.

Dat gaat nu gebeuren. Volgens een woordvoerder van de rechtbank Midden-Nederland vinden er in totaal zes getuigenverhoren plaats, op maandag 16 en donderdag 19 december. De huidige minister van Defensie Ank Bijleveld wordt als één van de eerste getuigen gehoord. Volgens de woordvoerder van de rechtbank is het verplicht om gehoor te geven aan de oproep.

Bron: RTV Oost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in