Milieueiland Delden komt aan de Kolk

0
775

De gemeente Hof van Twente gaat deze week nog starten met de aanleg van een zogenaamd milieueiland aan De Kolk in Delden. Dat vertelde wethouder Harry Scholten op dinsdagavond tijdens de raadsvergadering.Inwoners kunnen op deze locatie niet alleen plastic verpakkingsmateriaal kwijt maar ook glas, blik en drankenkartons. Voorlopig zal dit het enige milieueiland in Delden worden. De KVM-container bij de sporthal zal verdwijnen evenals de glascontainer aan de Van Nispenweg.
Voor de gemeente en Twente Milieu is het lastig om in te schatten of één milieueiland voldoende is om te voorzien in de behoefte van de inwoners. “We gaan de komende tijd bekijken of het eiland aan De Kolk toereikend is”, vertelt wethouder Harry Scholten. “Mogelijk moet er nog een tweede eiland bijkomen, maar het zal lastig worden om daar een goede locatie voor te vinden. Het plaatsen van het eerste eiland heeft voor ons echter prioriteit. Daarna gaan we kijken wat er verder moet gebeuren.”

In Delden en de overige kernen is er de afgelopen maanden veel overlast van rondslingerend verpakkingsmateriaal. De KVM-container op de parkeerplaats bij sporthal De Reiger is vaak vol en er wordt afval naast geplaatst. Dit was voor de gemeente ook de reden om nog niet te starten met het samenvoegen van drankenkarton en plastic. De omvang van zou volgens het college dan nog groter worden, waarmee de overlast zou toenemen. Op het milieuplein worden ondergrondse containers geïnstalleerd met een grotere capaciteit dan de huidige KVM bakken. De gemeente verwacht dat daarmee de problemen zijn verholpen. Tevens wordt er gestart met het samenvoegen van de drankenkartons en het plastic.

De Stadsraad Delden kwam enige tijd geleden met het plan om het milieuplein in te richten bij het station. Dit zou volgens de raad niet alleen een mooie centrale locatie zijn, maar zou tevens de sociale controle kunnen vergroten en daardoor het aantal fietsendiefstallen kunnen terugdringen. CDA-raadslid Paul Gerritsjans liet tijdens de vergadering van dinsdag weten het jammer te vinden dat het college niet heeft gekozen voor deze optie. Wethouder Scholten laat echter weten dat dit plan nog geen gepasseerd station is. “Wij zijn positief over dit plan en gaan bekijken of bijvoorbeeld het plaatsen van een losse container tot de mogelijkheden behoort.”

In juni komt de gemeente met een afvalbeleidsplan waarin alle plannen verwerkt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in