Diepenheim – Goed nieuws voor Wibi Soerjadi. De politie heeft meerdere arrestaties verricht naar aanleiding van de diefstal op het landgoed van de pianist in Diepenheim, begin maart.

Volgens een woordvoerder van de politie Oost-Nederland zijn er inmiddels acht personen aangehouden. De mannen worden ervan verdacht op verschillende manieren betrokken te zijn geweest bij de inbraak op de woning van Soerjadi, zoals inbraak en heling. Bij de woning werd ingebroken toen de pianist in Disneyland Parijs was om zijn vijftigste verjaardag te vieren.De politie doet geen uitspraak over de identiteit van de verdachten, omdat de verhoren nog in volle gang zijn. “De personen die bij deze inbraak betrokken zijn, zitten nog vast. Ze worden voor meerdere zaken gehoord.”

Wibi laat aan Shownieuws het volgende weten: “Ik ben ontzettend blij met de ontwikkelingen in het onderzoek. De Politie Hengelo heeft gelukkig niet stil gezeten tijdens de coronaperiode. Een dikke pluim daarvoor!”

De pianist maakte de inbraak (zie video bovenaan) zelf wereldkundig en hij liet een paar dagen later weten dat zijn paardenwagen was teruggevonden. Op de vraag of inmiddels de hele buit terug is gevonden, laat een zegt een woordvoerder van de politie: “Nog niet volledig, maar wel grotendeels.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here