Koning Willem-Alexander komt op bezoek in Hengevelde

0
296

Koning Willem-Alexander gaat op dinsdag 7 november langs in het dorp Hengevelde in de gemeente Hof van Twente in Overijssel. Het bezoek staat volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in het teken van “de thema’s en ontwikkelingen die bij de inwoners leven en van de uitdagingen van een dorp met een hechte gemeenschap”.

In Hengevelde wonen meer dan 2000 mensen en zijn ruim 150 bedrijven gevestigd die plaats bieden aan minimaal 1000 arbeiders. De koning begint zijn bezoek aan het dorp bij een B&B in het buitengebied. Hij spreekt ook met de eigenaar van een geitenboerderij en van een melkveeboerderij.

Aansluitend gaat de koning langs bij de nieuwbouwwijk De Marke III. Het gaat dan onder meer over hoe jong en oud in het dorp kunnen blijven wonen en hoe er voldoende en betaalbaar woningaanbod blijft.

Het bezoek wordt afgesloten in het dorpshuis van Hengevelde, Kulturhus de Marke. Hier komen sport, cultuur en vrijwilligerswerk samen. De koning bezoekt verschillende sportverenigingen en gaat met de sporters en bestuursleden in gesprek over onder meer de inzet van vrijwilligers en de huidige accommodatie.

Bro: Wegdamnieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in