Hof van Twente – 20 kinderen uit groep 3-4 van basisschool Het Rannink uit Delden brachten vanochtend een ontbijtje bij burgemeester Nauta op het stadhuis. In de hal van het gemeentehuis gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo’n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op 2.720 basisscholen.Burgemeester Nauta onderstreept met het ontbijt, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt.

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. De kinderen hadden van tevoren vragen bedacht voor de burgemeester, zoals: Hoe oud bent u, hebt u kinderen, maar ook: Wat doet een burgemeester eigenlijk? Ellen Nauta nam uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden en at gezellig een broodje met de kinderen mee.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Nauta symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie van € 100 aan Jantje Beton, bij deze 14e editie het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen namen hiervoor een cheque in ontvangst. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here