Jubileum 75 jaar Scouting Delden

0
699

Delden – In de maand september viert de Scoutinggroep Van Rossum-Elisabeth in Delden het 75-jarig jubileum. De groep heeft een rijke historie en is in 1946 ontstaan uit de katholieke jongensgroep “Kardinaal Van Rossum”. Niet veel later werd daar een katholieke meisjestak “Sint Elisabeth” aan toegevoegd. In 1968 kwam er ook behoefte aan een Scoutinggroep zonder godsdienstige achtergrond en is met toestemming van barones Heeckeren van Wassenaer de “Twickel”groep opgericht. In 2001 zijn de 3 groepen gefuseerd tot de huidige Van Rossum-Elisabethgroep of kortweg Scouting Delden.
Dit jubileum wordt in twee weekenden met een aantal activiteiten gevierd en ook komt er een fotoboek van de scouting historie in Delden.

Activiteiten Cramersweide 11-12 september
In het weekend van 11-12 september vindt het jubileum groepsweekend plaats op de Cramersweide in Delden. Behalve een grote tentoonstellingstent is daar ook een compleet Scouting kampement ingericht en blijven leiding en jeugdleden daar overnachten. De festiviteiten starten met een officiële opening van de tentoonstelling op zaterdag 11 september om 10.00 uur door Roderick Zu Castell-Rüdenhausen. Ook wethouder Van Zwanenburg zal namens de gemeente Hof van Twente aanwezig zijn.

In de grote tent is een tentoonstelling over 75 jaar Scouting in Delden ingericht. Behalve allerlei (nostalgische) attributen worden er ook filmfragmenten getoond en bestaat de mogelijkheid om online foto’s te bekijken. Deze tentoonstelling is gratis voor iedereen tot 16.00 uur toegankelijk.
Na een bezoek aan de tentoonstelling kan het Scoutingkamp op de Cramersweide worden bezichtigd en gratis worden deelgenomen aan diverse activiteiten. Deze activiteiten staan in het teken van de activiteitengebieden van Scouting, zoals technieken, expressie, sport & spel en buitenleven. U bent van harte uitgenodigd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in