Inzet op toezicht naleving coronamaatregelen

0
454

Hof van Twente – Gemeente Hof van Twente zet met ingang van 2 februari 2021 beveiligers in voor extra toezicht op de naleving van de coronamaatregelen. De beveiligers van RJ Safety & Security krijgen de taak om op te treden als straatcoaches.Deze straatcoaches wijzen mensen op de maatregelen, mochten deze onvoldoende worden nageleefd. Ook zullen zij zich richten op plekken waar het regelmatig erg druk is zoals bij supermarkten. Zij vervullen tevens de rol van oog- en oorfunctie voor de gemeentelijke boa’s en de politie. De inzet van deze beveiligers is voorzien tot 1 juli 2021.

De inzet van beveiligers op deze taak wordt gefinancierd door het ministerie van Justitie en Veiligheid op basis van de regeling specifieke uitkering tijdelijke ondersteuning toezicht en handhaving.

De beveiligers maken tijdens hun dienst gebruik van een auto van wijkbeheer gemeente Hof van Twente. Bovendien dragen zij een oranje hesje met op de voorkant (in wit) het logo van de gemeente Hof van Twente. Hierdoor zijn zij herkenbaar als beveiligers van de gemeente Hof van Twente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in