Impacter start in Hof van Twente

0
569

Hof van Twente – Goed nieuws voor Hof van Twente. Wij starten met het nieuwe project maatschappelijke diensttijd (MDT). Het project ondersteunt jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Hiermee haken wij aan bij het project Impacter Zwolle.Het Impacter project is voor jongeren die iets terug willen doen voor de maatschappij en zich tegelijkertijd willen ontwikkelen. Samen met een jongerencoach ontdekken de jongeren waar ze energie van krijgen. Vervolgens gaan ze aan de slag op een plek in de gemeente die daarbij past. Na twee jaar heeft het project Impacter Zwolle zijn meerwaarde voor jongeren bewezen.

De maatschappelijke diensttijd kan juist nu veel betekenen voor jongeren in de noordelijke provincies. Er is een tekort aan stageplaatsen en de jeugdwerkloosheid neemt toe. Jongeren missen de steun van leeftijdsgenoten en voelen dat ze geen grip hebben op hun directe omgeving en hun dagelijks leven. Een project zoals Impacter kan voor veel jongeren het verschil maken.

Er is veel eenzaamheid onder jongeren en door corona neemt dat aantal alleen maar toe. Daarbij rust er een enorm taboe op eenzaamheid, waardoor jongeren niet zelf aan de bel trekken. Judith: “Doordat wij echt op zoek gaan naar jongeren, bereiken we ook de groep die minder zichtbaar is.” De afgelopen maanden zijn er al veel nieuwe initiatieven ontstaan. Zo is er samen met jongeren een wekker-service opgezet en kunnen Impacters deelnemen aan digitale borrels.

Meer weten? Bel Salut 0547-260053, app 06-20894999 of mail info@salut-welzijn.nl

Foto: Arnold Reyneveld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in