Hofstreek Omroep gaat samenwerken met 3 andere lokale omroepen en wordt streekomroep

0
601

De kogel is door de kerk, vier lokale omroepen hebben de handtekening gezet onder de intentieverklaring. De vier lokale omroepen in de regio midden, zuid en west Twente slaan de handen ineen en gaan verder als één streekomroep, de betrokken omroepen zijn: RTV Sternet Haaksbergen, Hofstreek Omroep, Radio350 Rijssen-Holten en Omroep Almelo

Het is een feestelijk moment voor vier lokale omroepen in de regio Twente. De handtekening is gezet onder de intentieverklaring. De vier lokale omroepen in de regio midden, zuid en west Twente slaan de handen ineen en gaan verder onder één streekomroep, de betrokken omroepen zijn: RTV Sternet Haaksbergen, Hofstreek Omroep, Radio350 Rijssen-Holten en Omroep Almelo.
Samen kom je verder
“Als je op streekniveau de krachten kan bundelen en tegelijkertijd de ruimte kan laten aan de deelnemende omroepen om op lokaal niveau ‘superlokaal’ te blijven, dan kunnen die twee elkaar heel erg versterken. Onze streekomroep journalisten worden dan ondersteund door vier enthousiaste lokale omroepen met al hun vrijwilligers,” aldus Michel van der Voort van RTV Sternet.
Programmaleider van radio 350, Jesper Nijkamp geeft aan dat er nu een stap is gezet om samen te werken met andere lokale omroepen voor en nog beterenieuwsvoorziening in de regio.
Op weg naar 2025
De vorming van streekomroepen in Nederland is onderdeel van een vernieuwde mediawet die naar verwachting vanaf 2025 gestalte gaat krijgen en die als doel heeft om de publieke lokale ‘omroep-laag’ verder te versterken. De vier
omroepen gaan samen aan de slag om zich voor te bereiden op de veranderingen die de nieuwe mediawet in 2025 naar verwachting met zich mee zal brengen. Veranderingen zijn onder andere extra eisen op het gebied van de programmering van de omroepen en het realiseren van een volwaardige en gezonde journalistieke organisatie. “Dit is een heel goed begin om te voorkomen dat je in een fusie gedwongen wordt. Wij hebben de steun van de achterban om deze samenwerking aan te gaan, aldus Hanny Morssink van Hofstreek.
NLPO Streekomroep
In 2025 zal het medialandschap er anders uitzien. Het ministerie van OCW, lokale stakeholders en de VNG hebben in 2016-2017 een landkaart opgesteld die leidend is bij de omvorming van de bestaande ruim 200 lokale omroepen naar
circa 80 streekomroepen. Een streekomroep is een stadsomroep of een streek-brede samenwerking van lokale omroepen binnen een gebied zoals deze door de NLPO vastgesteld in de kaart ̃NLPO streekindeling Lokale Omroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in