Herdenking bevrijding verplaatst naar 2025

0
746

Goor – Vanwege COVID-19 konden in Goor veel onderdelen van de herdenking van 75 jaar Vrijheid geen doorgang vinden. Gehoopt werd dat het programma een jaar kon worden doorgeschoven, maar een grote herdenking zit er ook in 2021 niet in.
Na en in overleg met alle betrokkenen is besloten de herdenking niet naar 2022 te verplaatsen, maar naar het eerstvolgende kroonjaar 2025. Het gaat dan om 80 Jaar Vrijheid. Dit is tevens een landelijke herdenking.Een aantal reguliere, jaarlijkse onderdelen gaat wel door. Het gaat hier om de herdenking van het bombardement op Goor (24 maart 1945) en de herdenking van 4 mei. Beide activiteiten met inachtneming van de dan geldende maatregelen rond COVID-19.
De Stolpersteine-lessen gaan momenteel ook niet door, maar kunnen eventueel weer worden opgepakt zodra de maatregelen het toelaten.
De vertoning bij Filmhuis Alleman van de films Mirrewinter en Een brug te ver zijn voor 2021 geschrapt.
In de jaren tot de herdenking van 2025 worden deze activiteiten hervat zodra het weer kan.
Onderdeel van 75 Jaar Vrijheid was het opnemen van herinneringen van ouderen aan de oorlogsjaren en de bevrijding. Ook dit gaat door, met inachtneming van de regels. Deze herinneringen mogen niet verloren gaan. In 2025 zullen de bevrijding
van Goor op 8 april 1945 en van Nederland op 5 mei 1945 ook groots gevierd worden.
Stichting Stadslandbouw heeft van de gemeente Hof van Twente de opdracht een mozaïekbank te maken die zal worden geplaatst nabij de bomscherf in de Ster-buurt. Het werk ligt nu stil, maar de streefdatum van plaatsing is en blijft 8 april 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in