A.s. woensdag Herdenking bevrijding Goor

0
859

I.v.m. deze herdenking komt Keep Them rolling naar Goor. De route is als volgt:
Meenweg-Diepenheimseweg-Kerkstraat-Laarstraat-Herman Heijermansstraat-Schoolfeestplein.
Op de Schoolfeestweide isvanaf 14:30 een grote Static show van 130 geallieerde militaire voertuigen, motoren en 4 tanks. Tot 17.00 uur zijn de voertuigen te bezichtigen en vertrekken daarna door de Grotestraat richting Delden.

Route vertrek: Schoolfeestweide-Laarstraat-Grotestraat-Voorstraat-Molenstraat-Tankstation Hoek-richting bivak Delden.
Nabij het Gemeentehuis is er een defilé afname. Aanwezig zijn hier de Burgemeester Hof van Twente Mevr. Drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel, Ambassadeur van Polen Zijne Excellentie Dhr. Jan Borkowski en Army colonel A. Krawczek, de ambassadeur van Canada Zijne Excellentie Dhr. James Lambert, pl.v. Commandant der Landstrijdkrachten van Uhm, Generaal-majoor b.d. Henk Morsink en de Voorzitter 1e Poolse Pantserdivisie Hr. Bolek Krzeszewski.

De Poolse ambassadeur de Heer Borkowski onthult een gedenksteen ter ere van de bevrijding door de Polen van Goor. Er staat een erewacht van de Koninklijke Landmacht en een fanfarekorps van de Garde grenadiers en jagers speelt passende muziek en het Poolse, Canadese en Nederlandse volkslied.

Er zijn hier sprekers waaronder de 14 jarige dochter van Ab Zorge, auteur van het boek bevrijding Goor ”Vlag uit de Fles”, uit dit boek leest zij passages voor.
Kinderen van de basisscholen uit Goor leggen bloemen bij de gedenksteen en bij de bomscherf in de Sterbuurt waar op 24 Maart 1945 meer dan 80 doden te betreuren waren.
Natuurlijk wordt er in Goor massaal gevlagd en zijn de etalages voorzien van originele posters van de bevrijding door de Polen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in