Grotestraat in Goor 11de

0
731

Verschillende straten in gemeente Hof van Twente hebben afgelopen maanden meegedaan aan de landelijke Klimaatstraatfeestwedstrijd.Bij deze wedstrijd konden bewoners en ondernemers in een straat punten verzamelen door duurzame energie-acties met elkaar te bedenken en uit te voeren. Dit jaar konden voor het eerst zowel fysieke straten als virtuele straten, zoals een school of vereniging, meedoen. De uitslag is inmiddels bekend.

ECHT, de lokale Energiecoöperatie Hof van Twente, is 8e geworden van de 48 landelijke virtuele straten die mee hebben gedaan. De Grotestraat in Goor is de beste fysieke straat van gemeente Hof van Twente geworden. Landelijk hebben 2242 straten meegedaan. Na een spannende finalestrijd is de Grotestraat net buiten de top tien gevallen; de Grotestraat is namelijk 11e geworden. Een mooie prestatie voor een straat die voor het eerst meedoet aan deze landelijke wedstrijd.

Acties waarmee de Grotestraat punten heeft verzameld, zijn bijvoorbeeld het maken van warmtebeelden, energiequiz met de buurt en het meten van bandenspanningen van auto’s in de Grotestraat. De laatste actie was deelname aan Earth Hour. Earth Hour is wereldwijd de grootste en snelst groeiende beweging die aandacht vraagt voor de kwetsbaarheid van de aarde. Door om 20.30 uur ’s avonds een uur het licht uit te doen, werd samen met miljoenen anderen het signaal afgegeven dat we met elkaar een leefbare aarde willen doorgeven. Voor deze laatste actie, deelname aan het wereldwijde Earth Hour, is zelfs bij het huwelijksfeest van één van de bewoners uit de Grotestraat, dat werd gevierd in café De Ster, tijdelijk het licht uitgedaan. De Grotestraat is trots op het behalen van de 11e plek en gaat dit vieren op zaterdag 2 mei met een duurzaam buurtfeest.

Meer informatie over het Klimaatstraatfeest is te vinden op www.klimaatstraatfeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in