Goorse Stadscheque 1 gekozen

0
623

Goor – De afgelopen maanden is er een oproep gedaan aan alle inwoners om met een goed idee t.b.v. het Goorse centrum te komen. De stadscheque, mogelijk gemaakt door de Stadsbeweging van de provincie Overijssel, maakt onderdeel uit van een centrumarrangement voor Goor. In het Stadsarrangement zijn afspraken vastgelegd tussen de Gemeente Hof van Twente, ondernemersvereniging Goor Collectief en de Stadsbeweging, die bijdragen aan het creëren van een levendig centrum. De organisatie had in deze eerste ronde € 2.500 beschikbaar gesteld voor een goed idee m.b.t. het Goorse Centrum.
Er zijn in totaal 26 ideeën ingeleverd. Zeer uit een lopende ideeën over hoe men die € 2.500 zou besteden. Een onafhankelijke jury heeft los van elkaar een top 3 samengesteld van beste ideeën en juist over die top ideeën is de jury in discussie gegaan. Het bleek al snel dat elk jury lid een zelfde idee in de top 3 had staan die dan ook positief is opgevallen.

Idee 1:

€ 500 voor het Terrasvrije idee van Marianne Hutten. “We kennen allemaal de term ‘ijsvrij’. Spannende tijd, want als het koud genoeg is, krijg je vrij, omdat er ijs ligt. Er hangt een soort buzz rondom het bijhouden van de temperatuur… datzelfde effect kan ook andersom: met een hogere temperatuur… Dat houdt in: vanaf 25 graden gaat er een verbod op auto’s die de Grotestraat willen gebruiken. Een hek aan het begin en einde van de straat (en een goede link naar onze 4 grote andere parkeerplaatsen) en iedereen mag de Grotestraat als terras gebruiken”

Idee 2:

€ 2.000,– voor bijzondere en opvallende streetart in het Goorse centrum. Dit idee is 3 keer individueel ingeleverd en de jury ziet hier een mooie kans om het centrum letterlijk wat meer kleur te geven.

Beide ideeën worden nu verder ontwikkeld en zullen binnenkort met een gedetailleerdere uitwerking komen.

Jury: Bart Greven | Jantine Haijtink | René van Ommen | Paul Schabbink | Marriët de Beer

Foto: Gerben Hillebrand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in