Geslaagde inzameling voor Oekraïne

0
978

De speciale benefiet-aflevering van Politiek in de Pol voor Oekraïne, afgelopen zondag in Diepenheim, heeft enkele duizenden euro’s opgebracht. De gehele opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk, die zich inzet voor Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente. Ook de ondernemers in Hof van Twente deden een flinke duit in het zakje. Het ondernemersplatform Hof van Twente verkocht bij Politiek in de Pol een speciale wijn van Wijngaard Hof van Twente met op het etiket het werk van een kunstschilder uit Kiev. De flessen voor het goede doel zijn nog te koop bij Wijngaard Hof van Twente in Bentelo. Daarnaast kondigde restaurant Den Haller in Diepenheim aan dat de gehele fooienpot van de afgelopen twee weken (à €780) naar hetzelfde goede doel gaat.
Presentator Hans Verbeek reageerde tevreden: ‘Het is werkelijk hartverwarmend te zien hoeveel initiatieven er in onze gemeente worden ontplooid voor de Oekraïners. Het is fijn dat wij met Politiek in de Pol daaraan een bijdrage konden leveren.’ Burgemeester Ellen Nauta meldde dat de gemeente een crisisteam heeft ingesteld om snel te kunnen schakelen bij de opvang van vluchtelingen. Tijdens deze speciale aflevering van Politiek in de Pol lieten ex-minister van Defensie Ank Bijleveld en buitenlandspecialist Han ten Broeke hun licht schijnen over de actuele situatie in Oekraïne. De gesprekken werden afgewisseld met sfeervolle optredens van de Oekraïense zang- en dansgroep Roesalka.

Deze week zijn er nog twee benefietconcerten in Hof van Twente voor Oekraïne, waar Roesalka eveneens optreedt: woensdag 23 maart in Eetcafé de Burgemeester in Delden, en vrijdag 25 maart in de Petrus en Pauluskerk in Goor. Ook bij deze concerten komt de gehele opbrengst ten goede van de Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in