Gemeente draagt bij aan groene schoolpleinen

0
558

Hof van Twente – Uit het programma biodiversiteit wordt geld voor scholen beschikbaar gesteld om een groen schoolplein aan te leggen. Scholen die een goedgekeurde aanvraag hebben van provincie Overijssel krijgen een bijdrage van de gemeente van € 5.000. De gemeente vraagt een eigen inzet van de scholen door 170 uur werk of een bijdrage van € 2.500. Het groene schoolplein wordt naast speelplek ook gebruikt voor buitenlessen en natuureducatie door Hofpower en de Groene Loper Hof van Twente. Wethouder Wim Meulenkamp: “Als gemeente zijn we enthousiast over het project groene schoolpleinen. Op deze manier betrekken we jongeren al vroeg bij biodiversiteit. Daarom dragen we hier vanuit het programma biodiversiteit aan bij”.Voorwaarde gemeentelijke bijdrage
Qua voorwaarden voor de subsidie sluiten we aan op de regeling Groene schoolpleinen van de provincie Overijssel. Een goedgekeurde aanvraag bij de provincie met de bijbehorende begroting vormt de basis voor de gemeentelijke bijdrage.

Extra voorwaarde voor onderhoud groene schoolpleinen
Als extra voorwaarde voor de gemeentelijke subsidie wordt opgenomen dat een school de verplichting heeft om een onderhoudsprogramma op te stellen voor de komende 5 jaar. De school is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het schoolplein. Dit beheer kan voor een groot gedeelte geïntegreerd worden in het lespakket. Ook Hofpower en de Groene loper Hof van Twente willen hieraan een positieve bijdrage leveren. Er zijn bij Natuur en Milieu Overijssel goede voorbeelden van onderhoudsplannen om scholen hierbij te ondersteunen.

Voor welke scholen geldt de gemeentelijke bijdrage?
Voor alle scholen (basis en voortgezet onderwijs) in Hof van Twente die in 2020 een provinciale subsidie ontvangen voor een groen schoolplein. Mocht een school gegronde redenen hebben om geen provinciale subsidie aan te vragen, maar de school wil wel de gemeentelijke subsidie ontvangen, dan gaan we in gesprek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in