Diepenheim -DEPENHEIM – Bij de verdeling van geld van het Mondriaan Fonds voor kunstorganisaties in den lande zijn twee Twentse instellingen bedeeld. Zo krijgt de Kunstvereniging in Diepenheim de komende twee jaar 110.000 euro, dus totaal 220.000 euro. Verrassender is wellicht dat het Enschedese Tankstation van het Mondriaan Fonds eenmalig 25.000 euro tegemoet kan zien.

Er is vanuit het Mondriaan Fonds zeven miljoen euro over 38 kunstpodia verdeeld. Behalve de twee Twentse instellingen kreeg ook het Kunstenlab net als de Kunstvereniging Diepenheim kunnen de komende twee jaar 110.000 euro tegemoet zien. De bijdrage is bedoeld voor opvallende activiteiten, experimenten, kruisbestuiving en maatschappelijk betrokken opiniekneding.

Voor het Tankstation aan de Deurningerstraat geldt dat het een relatief klein en onbekend podium met ruimte voor activiteiten, bewustwording en gezondheid, vooral op de grensvlakken. Er is aandacht voor de scheidslijnen of juist het ontbreken daarvan tussen echt en onecht, kitsch en kunst, artificiële en ambachtelijke kunst, muziek en wat de geest en de machine vermogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here