Geen vluchtelingen in Huize Scherpenzeel

0
907

Goor – Op 24 maart heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de aanvraag voor tijdelijke ontheffing van de omgevingsvergunning voor Huize Scherpenzeel te weigeren, omdat de aanvraag in strijd is met een goede ruimtelijke ordening.Het college vindt Huize Scherpenzeel daarmee ongeschikt voor de opvang van vluchtelingen. De gemeenteraad, de omwonenden en de indieners van een zienswijze zijn hierover vandaag geïnformeerd. De omgevingsvergunning is geweigerd vanwege een aantal argumenten: de afstand tot naastgelegen woningen, de bereikbaarheid van de voormalige aanleunwoningen, de afwezigheid van erfafscheidingen en de beperkte buitenruimte. Deze factoren samen leiden ertoe dat de verschillende kwetsbare functies, ouderenzorg en opvang van vluchtelingen, ruimtelijk niet goed te combineren zijn. Daarmee is het plan in strijd met een goede ruimtelijke ordening.

Verdere afhandeling

Woon State BV, de beoogd eigenaar van Huize Scherpenzeel, heeft in januari bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een tijdelijke ontheffing van de omgevingsvergunning voor de activiteit “Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening”. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten deze tijdelijke ontheffing niet te verlenen. Tegen dit besluit kan de aanvrager bezwaar maken.
Initiatiefnemers Woon State en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn geïnformeerd over het besluit van het college. Op dit moment is ons niet bekend wat de toekomstige invulling van Huize Scherpenzeel zal worden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het college van burgemeester en wethouders ziet de opvang van vluchtelingen nog steeds als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het college blijft dan ook in gesprek met de gemeenteraad en het COA over mogelijkheden voor vluchtelingenopvang in onze gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in