financiële ondersteuning  voor lage inkomens 

0
294

In gemeente Hof van Twente is de energietoeslag 2023 in veel gevallen automatisch  overgemaakt. Bent u benieuwd of u als inwoner ook recht heeft op de energietoeslag? Lees dan verder. 

Huishoudens in de gemeente Hof van Twente die op 7 oktober 2023 een bijstandsuitkering,  IOAW/IOAZ ontvangen, kregen de energietoeslag in de eerste weken van december overgemaakt. Ook de huishoudens met een laag inkomen, niet hoger dan 120% van de  geldende bijstandsnorm, en die eerder een vergoeding hebben ontvangen uit het  minimabeleid (zoals de energietoeslag 2022), kregen de toeslag in december automatisch  uitgekeerd. 

De energietoeslag voor heel 2023 bedraagt maximaal € 1.300. Heeft u eerder dit jaar al een  energietoeslag ontvangen? Dan zal het bedrag dat u nu ontvangt lager zijn. Als u  bijvoorbeeld eerder dit jaar € 500 heeft ontvangen, dan kreeg u in december maximaal €  800. 

Voldoet u aan de voorwaarden en heeft u in 2023 niets ontvangen? Heeft u recht op de energietoeslag, maar geen toeslag ontvangen? Vul dan op  hofvantwente.nl/energietoeslag het aanvraagformulier voor de energietoeslag 2023 in. Dit  kan vanaf 27 december 2023 tot 30 juni 2024. U kunt dan met terugwerkende kracht alsnog  de energietoeslag ontvangen. Het gaat hierbij om huishoudens met een inkomen lager dan 120% van het geldende sociaal minimum. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in