Ellen Nauta weer in race beste bestuurder

0
485

Ellen Nauta is ook dit jaar weer in de voor de titel Beste Bestuurder van Twente. De burgemeester van Hof van Twente wist de titel in 2016 al eens te behalen en kwam in 2017 en 2018 in de top vijf.

Vorig jaar bezette wethouder Wim Meulenkamp een verdienstelijke tweede plek, dit jaar valt hij buiten de top 10. Nauta is samen met burgemeester Welten uit Haaksbergen een van de twee burgemeester in de top tien, die voor de rest bestaat uit wethouders uit Rijssen-Holten, Wierden, Oldenzaal, Losser, Almelo, Borne en Tubbergen. De verkiezing is een initiatief van de Roskam die 30 december de uitslag bekend zal maken.Bij de verkiezing gaat het volgens de Roskam niet om de inhoud van het beleid of om een oordeel over partijpolitieke principes, maar om de vraag in hoeverre een burgemeester of wethouder erin slaagt zijn of haar voornemens in de praktijk waar te maken, doelen te realiseren en beloftes in te lossen.

Nauta is vier jaar geleden door de Roskam uitgeroepen tot de beste bestuurder van Twente in dat jaar. Ze werd toen een bestuurder genoemd met een natuurlijk overwicht, bestuurlijke/politieke handigheid en (ver)bindende kracht en bovendien sterk en in de gemeenschap, zowel in ceremoniële als in informele omstandigheden. ‘Ook ontpopt Nauta zich iemand die zich los van de Hof ook in de rest van Twente steeds meer laat gelden en een stempel drukt’, aldus de Roskam vier jaar geleden.
Bron: Nieuws uit Delden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in