Demonstratie Drone vliegen

0
234

Grote belangstelling demonstratie vliegen met drone

Een onverwacht grote belangstelling kreeg donderdag de stand van de stichting Weidevogels Hof van Twente. Vrijwilligers gaven tijdens een dagje De Boer Op bij melkgeitenbedrijf Veelers in Hengevelde onder meer demonstraties vliegen met de drone en vertelden over bedreigde weidevogels. 

Kraaien
De bezoekers, onder wie veel boeren, merkten spontaan op dat de overlast van kraaien veel kuikens van weidevogels de das om doet. Iedere bezoeker leek bereid iets te willen doen tegen de terugloop van de grutto, kievit, wulp en tureluur. Maar ook zou er iets tegen de predatie moeten gebeuren, zo werd vaak gesteld. Roofdieren als marters en kraaien zouden vaak oorzaak zijn van de dood van kuikens.

Drone
Met een nieuwe drone van Weidevogels Hof van Twente willen vrijwilligers vanaf volgend jaar intensief gaan speuren naar nesten van weidevogels en reekalfjes. Dit voorjaar gebeurde dit als proef enkele keren onder meer in Deldenerbroek. 

Carla Evers
Aan het dagje De Boer Op namen naar schatting ongeveer 300 mensen deel, onder wie fractievoorzitter Carla Evers van de BBB Overijssel. (Op de foto staat ze achter de hond) Zij was zeer onder de indruk van het werk van de stichting Weidevogels Hof van Twente. Ze kende het werk voor de weidevogels al van de Vogelwerkgroep Geesteren in de gemeente Tubbergen waar zij zelf met haar man een pluimveehouderij en akkerbouwbedrijf runt. 

foto: Marcel Tettero

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in