Delden Terug Naar Toen

0
814

Delden – In het paasweekend gaat Stad Delden qua ‘look and feel’ terug naar de bevrijding die dan op de kop af 70 jaar geleden plaatsvond. Het historisch defilé van 150 legervoertuigen rijdt door de straten vanDelden, de etalages van de winkels zijn in stijl ingericht en inwoners van Delden gaan gekleed alsof het weer even 1945 is. Ook zal er tijdens de paasdagen een heuse stoomtrein met twee locomotieven rijden op het traject Delden – Hengelo. De trein rijdt op eerste en tweede paasdag tussen 10.00 en 19.00 uur.

In het kader van dit evenement vindt op 1 april de première plaats van een heel bijzondere film “Delden rondom de oorlogsjaren”. Deze film geeft een prachtig tijdsbeeld van de periode 1938 – 1945. Het betreft authentieke beelden rondom diverse locaties op landgoed Twickel in Delden.
Er zijn bevrijdingsbeelden te zien waar de Canadezen de valeta dansen met Deldense meisjes. Bijzonder zijn de opnames van het Koetshuis van Carelshaven dat enkele weken voor de bevrijding volledig vernield is. De Duitsers dachten dat het een munitieopslagplaats was.
Het ingemetselde zilver van het hotel en de kostbare wijnvoorraad die verstopt was in dit koetshuis gingen geheel verloren. Ook uniek zijn de filmbeelden van de de bekende kunstschilder van der Worp. De film duurt ruim 30 minuten en zal gedurende het gehele evenement non-stop worden vertoond in Café René.

Het volledige programma van het evenement (2 t/m 9 april) vindt u op www.dtnt.nl/programma).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in