Collecteweek Reumafonds

0
847

Het Reumafonds houdt komende week weer de jaarlijkse landelijke collecte. In de week van 16 t/m 21 maart 2015 komen ruim 63.000 vrijwilligers in actie om door heel Nederland geld op te halen voor de bestrijdingvan reuma. In Nederland leven bijna twee miljoen mensen met deze ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Onderzoek naar de oorzaak en behandeling van reuma is kostbaar. Daarom is uw bijdrage hard nodig.

Onzichtbare ziekte

Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Het is een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening en kan jong en oud overkomen.

Steun van iedere Nederlander nodig

Het Reumafonds strijdt voor een beter leven met reuma. Nu en in de toekomst. We geven voorlichting, ondersteunen patiƫnte activiteiten en komen op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. We financieren onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de oorzaak van reuma. Dat brengt ons dichter bij een wereld zonder reuma. We zijn blij met iedere gift die hieraan bijdraagt.

Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in