Carintreggeland zet Heup airbag in

0
631

Hof van Twente – Natuurlijk willen mensen zo lang als mogelijk zelfstandig en onafhankelijk blijven leven. Steeds meer mensen voelen de waardevolle bijdrage van (technologische) hulpmiddelen en zien dit als een fijne waardevolle oplossing om langer zelfstandig te zijn. Carintreggeland vindt het belangrijk om cliënten hierin wegwijs te maken en hun de mogelijkheden te tonen. Want er zijn veel hulpmiddelen die het leven van cliënten waardevoller kunnen maken maar vaak zijn deze middelen nog onbekend.
Zo wordt momenteel binnen een verpleeghuis uitgeprobeerd of de Wolk Airbag de levenskwaliteit van cliënten vergroot. Op hogere leeftijd zien we het risico op vallen verhogen. Dit maakt mensen soms onzeker en angstig. De Wolk Airbag is een slimme heupairbag die de heup beschermt tijdens een eventuele val. Sensoren in de wolk monitoren 500x per seconde iedere beweging en herkennen een heupval direct. Voordat de drager de grond raakt, wordt rond de heup een airbag opgeblazen die de val verzacht. De verwachting is dat de heupairbag cliënten goed kan ondersteunen. Daarom wordt er nu gekeken of door het dragen van een airbag de kans op letsel na een valincident verkleint en of cliënten hun bewegingsvrijheid behouden of zelfs kunnen verruimen.
Naast de airbag zijn er nog veel meer mogelijkheden. Carintreggeland kijkt daarom steeds samen met de cliënt hoe ze langer veilig en zo onafhankelijk mogelijk kunnen leven met inzet van slimme technieken, middelen en zorg. In de verpleeghuizen, maar ook voor mensen die nog zelfstandig thuis wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in