Brandbrief aan burgemeester Nauta

0
530

Hof van Twente – Namens alle ondernemersverenigingen in Hof van Twente, verenigd binnen het ondernemersplatform Hof van Twente, is woensdag 24 februari, een brandbrief gestuurd naar de burgermeester, mevrouw Ellen Nauta.

Hierin doen zij een dringende oproep om winkels, horeca en de culturele sector vanaf 15 maart te openen. Zij vragen de burgemeester om hen hierin te steunen.Zij pleiten ervoor dat het nu tijd is om alle ondernemers de deuren weer te laten openen. Meer dan zeven op de tien ondernemers van wie de winkel nu gesloten is, geven aan het niet langer te redden. De kernen van de Hof kunnen dit lokale ondernemerschap niet missen. Zij zorgen voor het kloppend hart in elke kern en voor de leefbaarheid in de wijk en buurtcentra.

Onze winkeliers, kappers, horecaondernemers en cultuursector zitten te springen om op een veilige, verantwoorde en gastvrije manier hun klanten en bezoekers weer te ontvangen. Hiervoor liggen per sector slimme plannen en maatregelen klaar. Plannen die bewezen effectief zijn. Plannen die bijdragen aan het weer versterken van onze binnensteden. Plannen die het mogelijk maken op een verantwoorde manier gastvrij te zijn.

Winkelen is veilig te organiseren. Dit hebben ondernemers in samenwerking met de gemeente
eerder al volop bewezen. Zowel individueel als via ondernemerscollectieven. Ook de horeca is klaar voor een verantwoorde opening en heeft hier een routekaart voor gepresenteerd. Tijdens de huidige lockdown bewijzen ondernemers zoals bakkers, slijters, drogisten en dierspeciaalzaken al dat zij veilig open kunnen zijn. Winkels zijn immers doorstroomlocaties en de anderhalve meter afstand is daarbij gewaarborgd. Het is nu tijd om de andere ondernemers ook de deuren weer te laten openen.

Klanten bewijzen dat zij zich strikt aan deze regels houden. Dat zien we in de winkels die nog wel geopend zijn. Click & collect was een voorzichtige stap richting openstelling. Het zorgt voor wat extra levendigheid en biedt ondernemers een extra mogelijkheid om contact te houden met hun klanten. Het blijkt echter volstrekt onvoldoende. Voor 15 maart moet de volgende stap gezet worden. Die stap is dat ondernemers weer open kunnen.

Foto: Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in