Bijeenkomst vrijwillige kavelruil Markelo Noord

0
824

Markelo – Binnen de gemeente Hof van Twente zet de Kavelruil Commissie zich al jaren in om via vrijwillige kavelruil de landbouwstructuur te versterken. Het hoofddoel daarbij is om de positie van de landbouw te versterken en te werken aan de veiligheid op de weg in ons prachtige buitengebied. Voor het gebied Markelo-Noord wordt een nieuw kavelruilproject gestart. Grondeigenaren in Markelo en omstreken zijn uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op donderdag 17 juni of vrijdag 18 juni.De inloopbijeenkomsten zijn op:

donderdag 17 juni van 13.00 tot 16.00 en van 16.00 tot 19.00 uur

vrijdag 18 juni van 10.00 tot 13.00 en van 13.00 tot 16.00 uur

Locatie: Dieka van de Kruusweg Oude Rijssenseweg 11 in Markelo.

Let op: vanwege Coronamaatregelen is aanmelden vooraf verplicht! Aanmelden kan bij Henk Haarhuis via 06-27276392 of per email henk@haarhuisgrondzaken.nl

Vrijwillige kavelruil, goed voor landbouw en regio
Door vrijwillige kavelruil kunnen we de positie van de landbouw versterken doordat er efficiƫnter gewerkt kan worden en ook de koeien meer ruimte hebben om de wei in te gaan. Dit realiseren we door te werken aan grotere huiskavels, minder veldkavels en het verkorten van de afstanden naar de veldkavels. Goed voor de landbouw en ook voor de regio. Immers minder landbouwverkeer draagt ook bij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid van ons buitengebied.

De komende periode wordt er gewerkt aan het plan Markelo-Noord. Bij de opzet en aanpak is er samengewerkt met de Duurzaam initiatief Markel-Noord (DiMN). DiMN is een samenwerking van 20 grondeigenaren in het gebied Markelo Noord. Deze samenwerking heeft als doel om te werken aan een duurzamere landbouw, meer biodiversiteit, een beter leefgebied voor weidevogels en een gezond bodembeheer. Het project vrijwillige kavelruil Markelo-Noord loopt 3 jaar en wordt mede gefinancierd door de provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in