Autoschade Hof van Twente blijft na brand geopend

0
1007

Delden – Gisterenavond om 21.27 uur rukte de brandweer Delden uit voor een brandmelding in het bedrijfspand van Autoschade Hof van Twente. De brandweer was binnen 5 minuten ter plaatse waardoor de schadebeperkt bleef. Één auto brandde grotendeels uit, verder bleef het pand gespaard en is er met name sprake van veel rookschade. Autoschade Hof van Twente blijft ondanks deze rookschade gewoon geopend.

De brand ontstond in de garage van het bedrijf door laswerkzaamheden aan een auto. Eigenaar van het bedrijf Aart Visch was die avond bezig geweest met de reparaties aan zijn eigen rallyauto. “Zoals altijd had ik alles afgedekt met lasdoeken, de brandstoftank eruit gehaald en nadien gewoon opgeruimd”, vertelt Aart ontsteld. “Maar er was blijkbaar toch iets aan het smeulen, waaruit de brand dus is ontstaan.”

De vrouw van Aart ontdekte de brand en alarmeerde direct. Nadat ze hun kinderen in de naastgelegen woning in veiligheid hadden gebracht ging Aart het pand binnen, maar door de snelle rookontwikkeling kon hij niets meer doen. Hij zag geen hand meer voor ogen en de rook sloeg direct op zijn longen. De brandweer was razend snel ter plaatse waardoor de schade beperkt bleef. De auto’s van klanten, het grootste deel van het bedrijfspand en de naastgelegen woning zijn, op de rooklucht na, niet door de brand aangetast. “Als ze vijf minuten later waren geweest, was het heel anders afgelopen”, beseft de eigenaar zich.

Afgelopen nacht, vandaag en de komende dagen bestaan met name uit schoonmaakwerkzaamheden en de rookschade herstellen, maar Autoschade Hof van Twente blijft gewoon geopend voor reparaties, APK-keuringen en onderhoud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in