Home Blog

Nog even genieten van het Schoolfeest

Hofstreek TV heeft tijdens het Goorse School- en Volksfeest zaterdag de kinderoptocht uitgezonden op TV en de stream via de website van de omroep. Zondag 26 juni was de grote allegorische optocht aan de beurt.

VTH-beleid Hof van Twente 2024

0

Dit beleid betreft de lokale taken, Bouw, APV en bijzondere wetten zoals de Alcoholwet, als het gaat om Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving.
Deze versie is een actualisatie van het beleid van 2019. Dienstverlening staat hier voorop.

Sociale huurwoningen Op Stoom

0

In de Woondeal Twente is afgesproken om t/m 2030 14.100 woningen in Twente te bouwen. Hierbij is Goor Op Stoom aangewezen als sleutelproject. Viverion wil deze woningen gaan bouwen in de volgende deelprojecten:
– Parkrand Zuid, 24-30 appartementen
– Sportrand, 5 woonwagens, 8-10 grondgebonden woningen, 24 appartementen
– Fabriek, naar verwachting volgt de eerste tranche in 2026.
Gemeente en Viverion maken hierover nadere afspraken.

KamaK: Romeo & Julia ‘Het Moorspel’

0

In deze interactieve voorstelling wordt het publiek op het verkeerde been gezet. De toeschouwers verwachten een rustige toneelavond met de klassieker “Romeo & Julia” van William Shakespeare en genieten van de eerste minuten. Maar als het rumoer vanuit de coulissen toeneemt en er een lijk achter het doek vandaan valt staat iedereen op scherp: Een moord?! Wat is hier aan de hand? Waarom is deze moord gepleegd en vooral door wie?

Stichting KamaK organiseert dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en is de enige in zijn soort in Oost Nederland. KamaK maakt voorstellingen voor een breed publiek en ontwikkelt jaarlijks minimaal één nieuwe productie.

Tickets:  € 12,50 per persoon inclusief pauzedrankje

Kerst met Bach door Ben Coelman

0

Kerst met Bach, een presentatie ( 2 maal 50 minuten) rijkelijk voorzien van beeld en geluidsmateriaal  over de totstandkoming van het Weihnachtsoratorium door Ben Coelman.

Ben Coelman is werkzaam bij de Nederlandse Reisopera en hij verzorgt jaarlijks vele inleidingen op het gebied van klassieke muziek.
In deze presentatie gaat hij in op het ontstaan van het Weihnachtsoratorium, een hoogtepunt in de muziek van Bach. Ook wordt aandacht besteed aan eerdere composities, die later onderdeel zijn gaan uitmaken van het Weihnachtsoratorim.

Maandag 11 december 0m 14.00 uur. Toegang € 15,-, inclusief pauzedrankje.

Ellen Deckwitz in Parochuis

0
Ellen Deckwitz komt op uitnodiging van ’t Nut met wat vertraging naar het Stadscentrum. De geboren Bornse kent u van haar columns in de NRC of van haar bekroonde poëzie en vertelt op deze avond vol humor en relativeringsvermogen over haar dichterschap. Uiteraard draagt Deckwitz ook voor uit haar rijke oeuvre.
Parochiehuis – Zaal Reggezaal dinsdag 12 december 2023 19:30

Bach’s complete Weihnachtsoratorium in Delden

0

Wat is voor de liefhebbers van de feestdagen en klassieke muziek de beste manier om de kerstperiode in te luiden? Juist, een concert met het volledige Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Inwoners uit Delden en omgeving vallen met hun neus in de boter. De Oude Blasiuskerk is namelijk het enige decor in Twente waar alle zes de cantates deze decembermaand worden uitgevoerd.

Het concert in de Oude Blasiuskerk van Delden op 9 december voort uit een samenwerking tussen de Bachwerkplaats en de Cultuurvrienden Oude Blasius en wordt mede mogelijk gemaakt door Het Cultuurfonds en Gemeente Hof van Twente. De aanvang is om 19.30 uur.

Belasting Wajong-uitkering

0

De fractie van PvdA vindt het niet fair dat mensen met een Wajong-uitkering niet meer in aanmerking komen voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en waterschapslasten. Minister Schouten heeft gemeenten opgeroepen om de belastingen niet te innen. Hoe gaat de gemeente Hof van Twente hiermee om?

Energietoeslag 2023

0

De fractie van PvdA stelt vragen over de energietoeslag 2023. Het wetsvoorstel is in oktober 2023 in werking getreden, zijn de toeslagen voor de doelgroepen die hiervoor in aanmerking komen als automatisch overgemaakt? Wanneer is voor degenen buiten deze doelgroepen het aanvraagformulier beschikbaar?

Verkeerslichten Markelo

0

De fractie van GemeenteBelangen stelt vragen over de verkeerslichten op de kruising Goorseweg – Prinses Beatrixstraat. Ze waren uitgeschakeld vanwege onderhoud, maar sindsdien knipperen alleen de oranje lampen. Wordt de situatie weer zoals vanouds en warom duurt dat zo lang?