Home Blog

Nog even genieten van het Schoolfeest

Hofstreek TV heeft tijdens het Goorse School- en Volksfeest zaterdag de kinderoptocht uitgezonden op TV en de stream via de website van de omroep. Zondag 26 juni was de grote allegorische optocht aan de beurt.

Weekendschool

0

Vanaf 2019 is er in Goor een Weekendschool Toppers op Zondag voor basisschool leerlingen uit groep 7 die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De Weekendschool wordt gesponsord door verschillende bedrijven, de opbrengsten gaan naar educatieve doelen.
Op zondag 9 juni a.s. is er om 13.30 uur een afsluitende bijeenkomst in De Reggehof waar de kinderen laten zien wat ze hebben geleerd en gedaan.

Masterplan centrum Goor

0

De structuurvisie van het masterplan centrum Goor van 2012 moet worden geactualiseerd. BRDG Advies heeft hier opdracht voor gekregen en heeft gesproken met centrumondernemers, vastgoedeigenaren en inwoners om input op te halen.
Nietsdoen is geen optie, overleg met BIZ en gemeente volgt, en er komt een actieplan.

Bezwaarschriften 2023

0

De onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften geeft advies aan raad, burgemeester en college over beslissingen die moeten worden genomen op bezwaarschriften.
In 2023 waren er meer hoorzittingen bij de kamer ruimtelijke zaken dan bij burgerzaken.

Wielerweek in Markelo

Markelo staat van 14 tot en met 21 juni in het teken van de Wielerweek Markelo. georganiseerd. De Wielerweek Markelo wordt afgetrapt met de Ronde van Markelo op vrijdag 14 juni.  Deze wordt gevolgd door de 5HVLN Toertocht op zondag 16 juni.
In de prachtige heuvelachtige omgeving van Markelo organiseert WTC Markelo de 5-heuvelen toertocht welke wordt uitgezet voor race/gravel/MTB. De start locatie voor deze toertocht is Herberg de Pot aan de Potdijk in Markelo.
Info: Maarkelsnieuws.nl

Aan de achterkant van het meer dan bekende kasteel Twickel vormen natuur en historie dit jaar wederom de prachtige coulissen voor een intieme en unieke theaterervaring van King’s Men. Van 30 mei t/m 2 juni is het Nederlands-Duits gezelschap wieder da met het krachtige drama KING LEAR. Natuurlijk met hun geheel eigenzinnige en aanstekelijke verteltrant in een mix van Nederlands, Duits, Engels en Twents.
Dit jaar zijn er in Delden vier momenten waarop Twickel de privétuin opent voor vaste liefhebbers en nieuwsgierige nieuwkomers. U kunt deze energieke en inspirerende traditie beleven op 30 mei, 31 mei en 1 juni om 19.30 uur en 2 juni om 15.00 uur.

informatie via: www.kingsmen-openair.com

Kamerkoor Enchanté zoekt zangers

Het thema van het project is de natuur, een thema dat de laatste tijd volop in de belangstelling staat. De natuur in al haar facetten, van stemmig en romantisch tot indrukwekkend en bedreigd: het prille voorjaar, een heftige onweersbui, maar ook bedreigde zeehonden en absurdistische dierenportretten. 

We zingen bijvoorbeeld Animal crackers, drie heerlijke ‘dierenbiskwietjes’ op muziek gezet door Eric Whitacre. Verder een aantal variaties op Die Forelle van Schubert in de stijl van Mozart, Beethoven, Weber, Liszt en een bewerking van Le carnaval des animaux van Saint-Saëns. Maar daarnaast ook natuurliederen van Dvorak en het bekende The Seal Lullaby van Eric Whitacre. 

We starten het project in september 2024 en werken gedurende negen maanden toe naar de twee concerten op 17 en 18 mei 2025. En dat alles in samenwerking met het Regionaal en Twents Mandoline en Gitaar Orkest (RMGO en TMGO) en de dansafdeling van Home of Talents Goor. 

Aanmelden kan via: www.homeoftalents.nl/nieuws/projectzangers-gezocht/

Frank Stevens terug in de Raadsfractie

Goor – Na een afwezigheid van 11 maanden is Frank Stevens teruggekeerd in de raadsfractie van In Beweging. Frank heeft zijn gezondheid weer op de rit en staat te popelen om opnieuw actief deel  te nemen aan de gemeenteraad van de Hof van Twente. 
Frank realiseert zich dat het voor het publiek misschien nog niet altijd zichtbaar is wat onze jonge  politieke partij doet. “Daar gaan we verandering in brengen! We willen meer van ons laten horen en  ons nog meer inzetten voor de hele Hof van Twente.  
Maar we willen ook inwoners zelf laten vertellen wat er leeft en wat zij belangrijk vinden. Daarvoor  gaan we nog meer onze inwoners opzoeken om te spreken over onderwerpen zoals betaalbaar  wonen, regiotaxi en een mooi en gezond platteland. 

Stembureau voorzien van stemmal etc

0

In Nederland vinden de verkiezingen plaats op donderdag 6 juni. Op deze
dag is het in Hof van Twente voor blinden, slechtzienden, doven, slechthorenden en
inwoners met dyslexie mogelijk om te stemmen met de stemmal, soundbox en
gebarentolk. Het is de 2e keer dat de mogelijkheid wordt aangeboden in Hof van
Twente.
U kunt de kandidatenlijst beluisteren met de soundbox. De soundbox heeft een
hoofdtelefoon, maar u kunt ook uw eigen hoofdtelefoon gebruiken. De soundbox leest voor welke partijen en kandidaten op de lijst staan. Met behulp van de stemmal vindt u de juiste partij en de juiste kandidaat.

 

De (nieuwe) vlag mag weer uit!

Volgende week zaterdag is het alweer 1 juni en dat betekent dat vanaf dan de Hengeveldse dorpsvlaggen weer aan de gevel mogen pronken, om zo iedereen alvast weer dat fijne Zomerfeesten gevoel te geven.
Aangezien er een nieuwe voorraad vlaggen besteld moest worden, is het logo van de vlag vernieuwd.  Een zogenoemde kioskvlag die altijd mooi recht naar beneden hangt.

De nieuwe vlaggen zijn wederom verkrijgbaar bij de Bazar van Jon, maar wel gewoon voor de oude prijs van € 10,- per stuk.

Ondernemers en gemeente maken werk van centrum van Goor 

0

Goorse ondernemers en gemeente Hof van Twente gaan samen aan de slag met het  centrum van Goor. Op donderdag 23 mei hebben zij hun akkoord gegeven aan  adviesbureau BRDG Advies om hiervoor een plan te schrijven. Dat moet na de zomer  leiden tot verbeteringen aan het centrum. Daarvoor is wel de steun van de  centrumondernemers zelf nodig. 

De afgelopen tijd heeft de gemeente verschillende gesprekken gevoerd met  centrumondernemers, vastgoedeigenaren en inwoners. Zij noemden daarin onder andere de  leegstand op belangrijke plekken in het centrum, de verbinding tussen het Weversplein en de  Grotestraat en de algemene uitstraling van het centrum als aandachtspunten. Deze zullen  terugkomen in het plan van BRDG Advies. 

Wethouder Edwin Scheperman noemt 2024 een belangrijk jaar voor het centrum van Goor.  “Er is de afgelopen jaren veel gebeurd, maar nu willen we verder. Er lag al een vijfjarenplan klaar voor het centrum van Goor. Dat hebben we nadat ik wethouder ben geworden  gefinetuned. Nu gaan we er écht mee aan de slag. We werken daarbij samen met de  ondernemers in het gebied, want zij zijn nodig om onze plannen te verwezenlijken.” 

Ook Paul Reef van de Stichting BIZ Centrum Goor is blij dat de handen uit de mouwen gaan.  “Afgelopen november, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de BIZ, hebben we gezien dat de  ondernemers en vastgoedeigenaren dit onderwerp belangrijk vinden. Van de 110  aanwezigen staken zeker 80 mensen de vinger op om aan te geven dat ze wilden  meedenken en meewerken aan een centrum dat klaar is voor de toekomst. Na flinke  vertraging door onvoorziene omstandigheden zijn we blij om nu te kunnen starten.”

BRDG Advies verwacht het plan in juni op te leveren. Na de zomer kunnen gemeente en  ondernemers vervolgens starten met de uitvoering. 

Na de zomer beslissen centrumondernemers ook of ze verder willen met de  bedrijveninvesteringszone (BIZ), waarbinnen ondernemers zelf hun winkelgebied verbeteren.  Paul Reef van de Stichting BIZ hoopt dat collega-ondernemers in november stemmen voor  nog eens vijf jaar BIZ. “Ik wil me de komende vijf jaar blijven inzetten voor een mooier en  leefbaarder Goors centrum. Mocht de BIZ in november niet herkozen worden, dan ben ik  bang dat alle plannen en ideeën niet zullen doorgaan. Zonder de steun van de ondernemers  en pandeigenaren gaat zelfs de kerstverlichting niet meer aan. Dan is het maar afwachten  welke toekomst er dan nog is voor het Goorse centrum.” 

De afgelopen vijf jaar is binnen de BIZ veel gedaan. Zo zijn verschillende evenementen  georganiseerd, zoals de Kerstkoopzondag, Black Friday en markten in het voorjaar en de  nazomer. Ook zijn bloembakken en verlichting aangeschaft en is het centrumgebied  onkruidvrij gemaakt. Verder zijn de Moeder- en Vaderdagactie en de Wandel4daagse met  geld van de BIZ gefinancierd.