Adopteer een pompoen

0
945

De Stichting Stadslandbouw Hof van Twente organiseert een pompoenen wedstrijd voor alle kinderen in de Hof. Er zijn drie categorieën; De grootste/zwaarste pompoen; de lekkerste pompoenensoep en de mooisteHalloween pompoen.
Op maandag 25 mei ( tweede pinksterdag) mogen kinderen een of meerdere pompoenen ‘adopteren’ om deze uit te planten en onder begeleiding verzorgen op de locatie Zenkeldamshoek. Deze locatie is vrij toegankelijk en ten alle tijden door de kinderen te bezoeken. Bij elke pompoen die geadopteerd is door een kind zal zijn of haar naam staan. Aan het einde van het seizoen gaan we de pompoenen wegen en kijken we wie de zwaarste pompoen heeft. Van de gekweekte pompoenen kunnen de kinderen soep maken voor de wedstrijd “de lekkerste pompoenensoep” en/of er een fraaie Halloween pompoen van maken. Ook kunnen de kinderen er voor kiezen om hun pompoenen beschikbaar te stellen aan de voedselbank.

De Stichting Stadslandbouw HvT heeft 448 pompoenen/kalebassen gezaaid en stelt deze beschikbaar aan de kinderen. Het doel van deze actie is kinderen bewust te maken waar ons voedsel vandaan komt en hoe het groeit.

Kinderen en ouders zijn op maandag 25 mei tussen 10:00 en 11:00 uur welkom op de locatie aan de Kerkstraat te Goor ( Achter het Avia tankstation). Tussen 11:00 en 12:00 uur zullen de pompoenen onder begeleiding van vrijwilligers worden geplant op Zenkeldamshoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in