0
146

Goor/Antalya – Goors trots, de rolstoeltennisser Maarten ter Hofte, laat ons weer op het puntje van de stoel zitten met zijn twee toernooien in Turkije. Het zijn de laatste twee toernooien met zijn oude rolstoel, die gaat daarna met pensioen.

Nu Ter Hofte op de wereldranglijst steeds dichter bij de top komt, worden de wedstrijden ook steeds zwaarder. In tegenstelling tot het valide tennis kun je in het rolstoeltennis soms nog tegenstanders treffen van 50 jaar en ouder, zoals Maarten ervoer in Bolton. Maarten is 20 jaar en misschien sneller en een betere techniek, maar tennis is zogezegd ook een mentaal spel, dus wie blijft er op dat vlak het langst overeind? Maarten is sportief en rustig als zijn grote voorbeeld Roger Federer, en ziet in elk spel het positieve ervan in: winnen is geweldig, verliezen is leerzaam! In de dubbel ging hij in de eerste ronde onderuit met partner Fabisiak (Polen). In het tweede toernooi speelt hij met landgenoot Maikel Scheffers.

Terwijl Ter Hofte afgelopen week in de enkelfinale van de consolation draw nog verloor van Ben Bartram, een jonge Brit van 18 jaar en 21e op de wereldranglijst, bracht hij daar vandaag op grootse wijze verandering in. In een zinderende drie setter tikte Ter Hofte Bartram het hoofdschema uit: 7-5/5-7/6-4.

In de kwartfinale speelde hij vrijdagochtend tegen de Fransman Nicolas Charrier, die hij met straight sets naar huis stuurde: 6-4/6-2.

Bron: Hofweekblad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in