Hof van Twente – Ook dit jaar zal de jaarlijkse herdenking op 4 mei anders verlopen dan we al die jaren gewend waren. Net als vorig jaar worden ook dit jaar geen stille tochten en herdenkingsbijeenkomsten gehouden in onze kernen. Wel leggen onze collegeleden bloemen bij de herdenkingsmonumenten in de zes kernen. Niet zoals gebruikelijk rond de klok van 20.00 uur, maar op een moment daarvoor. Dat gebeurt zonder publiek.

Wilt u zelf een bloem leggen bij het herdenkingsmonument in uw kern? Doe dit dan ergens gedurende de dag en niet om 20.00 uur.
Vlaggen
Omdat we dit jaar vooral vanuit huis zullen herdenken, vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om op 4 mei de vlag de hele dag halfstok te hijsen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Normaal gesproken wordt er alleen ’s avonds gevlagd. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Gemeente Hof van Twente sluit zich graag bij het verzoek aan om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen. Onze vlaggen zullen de gehele dag halfstok hangen in de kernen.

Op 5 mei 2021 steken we de vlag uit om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd. De vlag (zonder wimpel) mag worden uitgestoken van zonsopgang tot zonsondergang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here