1945 Huis in Delden blijft open

0
782

Het huis uit het verleden aan de Wethouder Bloemenstraat in Delden was afgelopen weekend voor de laatste keer geopend voor het publiek. Toch zal de naar de jaren 40 ingerichte woning nog niet definitiefde deuren sluiten. De stichting Wonen Delden stelt de woning de komende maanden open voor groepen senioren die voor even terug willen in de tijd.

“We hebben van de organisatie Alzheimer Nederland het verzoek gekregen om de woning nog enige tijd open te houden”, vertelt directeur Henny Manrho van Wonen Delden. “Het bestuur van de stichting heeft een bezoek gebracht aan het huis en was zeer enthousiast. Het is de bedoeling om de woning te gebruiken als zogenaamde ‘reminiscentie ruimte’. Alzheimerpatiënten kunnen hier door de inrichting en bijpassende sfeer en muziek even teruggaan in de tijd.”

Ook andere organisaties hebben inmiddels interesse getoond in een bezoek. “Wanneer verenigingen of stichtingen het huis willen bezoeken als onderdeel van een excursie dan is dat mogelijk. De komende maanden wordt de woning niet gebruikt. Het zou jammer zijn om alles op te ruimen wanneer er nog zoveel mensen zijn die het leuk vinden het huis te bekijken.”

De woning blijft hierdoor waarschijnlijk tot eind september te bezoeken voor groepen. “Wij zijn hierbij wel afhankelijk van het Museum Sfeer van Weleer uit Rekken dat de inrichting verzorgd.” Organisaties die interesse hebben kunnen zich melden bij de stichting Wonen Delden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in