10 Zandsculpturen Landgoed Warmelo

0
1063

Diepenheim – In de stijltuinen van Kasteel Warmelo zijn 10 zandsculpturen te bezichtigen, op het schitterende voormalig landgoed van de Oranjes.

De sculpturen staan onder andere in het teken van 200Jaar Koninkrijk en verbeelden tevens de rijke historie van Twente, waarbij de tekst van het Twents Volkslied als leidraad is gebruikt voor de verbeelding van tradities, Twentse legenden, de historie van handel, het boerenleven en kenmerkende gebouwen uit “De Hof van Twente”.

Tevens is een levensgroot beeld gemaakt van de voormalige bewoonster Prinses Armgard en verschijnt er een beeld van Koning Willem I te paard, die ook bijzondere banden onderhield met dit deel van Nederland. Daarnaast is een replica van Kasteel Warmelo uit 1720, met een afmeting van 7 bij 7 meter en circa 4,5 meter hoog, in volle glorie te bezichtigen.

De zandsculptuur kunstenaars, afkomstig uit Rusland, Italië, Spanje, Duitsland, Ierland en Nederland zijn speciaal voor deze kunstwerken geselecteerd door de in Den Haag gevestigde World Sand Sculpting Academy WSSA, de organisatie die wereldwijd zandsculptuur evenementen realiseert.

Voor de bouw van de sculpturen in Diepenheim is in totaal 400.000 kg speciaal zand verwerkt.

Via een gemarkeerde wandelroute door de volop in bloei staande stijltuinen zijn de zandkunstwerken te bewonderen voor het publiek. Voor kinderen is er een speurtocht, waardoor ze veel kunnen ontdekken in de sculpturen. De kunstwerken zijn te bezichtigen tot 4 oktober 2015. Voor meer informatie kunt u de website van het landgoed bezoeken, www.kasteelwarmelo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in