Opening van het DigiTaalhuis:

0
116

Op donderdag 17 oktober is het DigiTaalhuis Hof van Twente officieel geopend. Wethouder Hannie Rohaan heeft het nieuwe logo samen met de nieuwe webpagina onthuld. Op www.salut-welzijn.nl/digitaalhuis vind je alles over het aanbod om je digitale, taal- en rekenvaardigheden te verbeteren, allemaal op één plek.

Met het DigiTaalhuis bundelen Salut, Bibliotheek Twente, ROC van Twente en de gemeente Hof van Twente hun krachten op een nieuwe manier. Het DigiTaalhuis is dé plek voor iedereen in Hof van Twente die aan zijn basisvaardigheden wil werken. Dat is hard nodig, want maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden.

Veel mensen hebben al de weg naar het DigiTaalhuis gevonden. Ze krijgen ondersteuning van vrijwilligers die wekelijks één-op-één of in groepsverband helpen om de basisvaardigheden te verbeteren. Daarnaast is het Taalcafé in Goor en Delden een ontmoetingsplek voor mensen die op een ontspannen manier hun Nederlands willen oefenen.

Toch willen we met het DigiTaalhuis ook degenen bereiken die de stap naar hulp nog niet durven zetten. Voor veel mensen is zelfstandig telebankieren of het gebruiken van DigiD nog een uitdaging. Het kunnen omgaan met internet en effectief communiceren, of het nu gaat om een gesprek voeren of het schrijven van een e-mail, is essentieel om volwaardig mee te doen.

Voor meer informatie, bezoek de pagina www.salut-welzijn.nl/digitaalhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in