Edu Hoek, icoon en grondlegger van Het Kukelnest overleden

0
454

Zaterdagavond 28 september 2024 is de bekende Gorenaar Edu Hoek op 74 jarige leeftijd overleden. Oud-ondernemer en eigenaar Edu van een bekende meubelzaak in Goor, was zijn leven zeer begaan met de kinderen en de Stichting Kindvriendelijk Goor.

Met zijn inspirerende en humoristische levensstijl vol zelfspot wist hij veel zaken te regelen oa. de kinderboerderij met speeltuin, Het Kukelnest. Hiermee werd de droom van veel kinderen in Goor e.o. werkelijkheid. Door de samenwerking met Aveleijn werd Het Kukelnest een werkplek voor dagbesteding voor mensen met beperkingen. Sinds de start 2008 heeft Het Kukelnest een enorme groei doorgemaakt met de inzet van veel vrijwilligers en sponsoren. Helaas heeft Edu de voltooiing van het Masterplan, als kroon op zijn werk, niet mee mogen maken.

Hoewel we wisten, dat zijn gezondheid achteruit ging, kwam zijn overlijden toch onverwacht.

Bijna dagelijks was hij in zijn elektrische rolstoel op Het Kukelnest te vinden en gaf hij met zijn creatieve inbreng nieuwe impulsen voor dierenverblijven en speelmogelijkheden. ‘We willen Het Kukelnest mooier, beter en attractiever’ maken, aldus Edu. Zo was o.a. de realisatie van het cavia-dorp zijn laatste kunststukje, gelukkig heeft hij dit nog kunnen bewonderen.

Zijn kenmerkende laatste woorden vol zelfspot waren, ‘als we een nieuwe ezel aanschaffen op de boerderij, noem hem dan Edu!’

Goor en Het Kukelnest verliest in Edu Hoek een markant persoon die een ongekende veerkracht bezat met humor en relativeringsvermogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in