Beste Buur Hof van Twente 2024

0
532

HOF VAN TWENTE – Goed contact met de buren is goud waard. Met deze gedachte organiseert Salut samen met de gemeente, de woningcorporaties, hun huurdersorganisaties en de eerdere winnaars, de verkiezing Beste Buur. De jury heeft mooie en ontroerende verhalen voor deze nominatie ontvangen. 

Afgelopen zaterdag, op Burendag, werd Helma Linderman-ter Kulve verrast met deze eervolle titel en door burgemeester Ellen Nauta persoonlijk toegesproken. Helma heeft een Twents gevelteken als wisselbokaal ontvangen. De woningcorporaties Wonen Delden en Viverion reikten gezamenlijk de buurtcheque uit. Helma’s verhaal staat symbool voor het Twentse noaberschap: omzien naar elkaar en de verbinding in de buurt versterken. Haar bescheidenheid en toewijding maken haar de Beste Buur 2024. 

Helma is een vrouw die diepgeworteld is in de buurtschap. Helaas zijn meerdere mensen in de buurt de afgelopen drie jaren geteisterd door ziekten en ongelukken, waaronder ook het gezin van Helma. Ondanks haar persoonlijke zorgen, verloor Helma nooit haar aandacht voor de mensen om haar heen. Ze heeft altijd een luisterend oor, is daadkrachtig en vormt de stille kracht die weet wie een steuntje in de rug nodig heeft.

Ze heeft daarvoor een bijzonder schriftje gemaakt met allerlei data en aantekeningen die ze nauwgezet bijhoudt: verjaardagen, bijzondere gebeurtenissen en momenten waarop een attentie namens de buurt op zijn plaats is. Ze is daarmee voor de mensen in de buurt de vraagbaak en verbinder, die onmiskenbaar bijdraagt aan het positieve buurtgevoel.

Zelf in de schijnwerpers staan? Daar houdt Helma niet van. Haar bescheidenheid, doorzettingsvermogen en toewijding maken haar een onmisbare schakel in de buurt. Zoals haar buurvrouw zo ontroerend zei: ‘’We zijn Helma zeer dankbaar. Ze heeft aandacht voor ons allemaal, ondanks dat ze het zelf zwaar heeft. Helma, dank dat je ons steeds op de hoogte houdt, zodat we allemaal naar elkaar kunnen omkijken. Je bent onze verbinder!’’ Deze waardering werd onderstreept door het welverdiende applaus dat zij kreeg bij de uitreiking. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in