Informatieve inloopavond: “Laat de BIZ doorgaan!”

0
196

De sprekers op de inloopavond van de BIZ waren eensgezind. “Goor staat aan de vooravond van ingrijpende beslissingen over de toekomst van het centrum. Maar zonder de BIZ komt alles stil te staan.”

Daarom deden BIZ-voorzitter Paul Reef, wethouder Edwin Scheperman en ruimtelijk economisch adviseur Bert Broekhuis (BRDG) een dringende oproep aan de goed gevulde gemeenteraadszaal. “Stem straks in november voor een nieuwe termijn van vijf jaar. Alleen dan kan het Goorse centrum worden aangepakt en verbeterd.”

Onnodige vertraging

BIZ-voorzitter Paul Reef schetste kort wat er sinds de oprichting in 2020 allemaal is gebeurd. Tal van evenementen werden georganiseerd en/of financieel ondersteund. Ook groeide de BIZ uit tot een stevige gespekspartner van de gemeente. “Maar dat ging niet altijd goed. Door personeelswisselingen binnen de gemeente zijn er veel plannen en dossiers onnodig lang blijven liggen. Dat heeft bij de BIZ tot veel ergernis geleid.”

Gladgestreken

Wethouder Scheperman beaamde dat, maar stelde ook dat de plooien inmiddels zijn gladgestreken. “Wij willen allemaal dat het centrum in Goor toekomstbestendig en verbeterd wordt. Daarvoor is de BIZ onmisbaar. We moeten het samen doen: ondernemers, pandeigenaren en de gemeente. Als de BIZ verdwijnt, zal dat heel lastig worden.”

BIZ onmisbaar

Bert Broekhuis van adviesburo BRDG vertelde dat gewoon doorgewerkt is aan de plannen zoals die al op tafel lagen. De hoofdzaken: een andere verkeersrouting zodat onnodig autoverkeer verdwijnt, meer groen en minder steen, verbetering van het Sterplein en een betere aansluiting van het Weversplein. Ook ligt er nu een structuur over de manier waarop beslist wordt over de plannen. Het complete plan met alle aanbevelingen kan bij de BIZ worden opgevraagd. 

Broekhuis: “De BIZ is hierin een onmisbare schakel. We zien in andere steden dat er dankzij een BIZ veel vooruitgang is geboekt. Dat kan in Goor ook en is bovendien hard nodig. Goor heeft te lang stilgestaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in