Diepenheim – Ieder jaar wordt onder alle leden van Het Worstmakersgilde één slagerij uitgeroepen tot ‘Beste Worstmakerij van het jaar’. Dit jaar is ook Slagerij Kastelein genomineerd voor deze eervolle titel.Bij de aangesloten slagerijen met eigen worstmakerij vinden regelmatig, maar onaangekondigd, keuringen plaats van onder andere worsten en vleeswaren. Niets wordt aan het toeval overgelaten; bekwame keurmeesters nemen de producten kritisch onder de loep. Hierbij wordt er gelet op de smaak, geur, versheid, malsheid en ambachtelijke kwaliteit van de zelfgemaakte producten. Daarnaast wordt er steekproefsgewijs een aantal producten beoordeeld op microbiologische voedselkwaliteit. Zo weet u dat de producten van Slagerij Kastelein niet alleen zeer smaakvol zijn, maar ook veilig en gezond.
Per gekeurd product wordt een aantal punten toebedeeld. Zo komt de selectie van de 14 beste slagerijen tot stand; zij strijden om de felbegeerde titel ‘Worstmakerij van het jaar’. Alle medewerkers van Slagerij Kastelein staan er klaar voor om de prachtige prijs in de wacht te slepen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de landelijke jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 15 januari. in Hotel van der Valk in Vianen.
Bron: Hofgids