Herman Finkers in “de Achterzaal”

0
139

Helemaal aan het begin van zijn loopbaan heeft de Twentse cabaretier Herman Finkers opgetreden in de zaal van café De Ster in Goor, om precies te zijn op donderdag 6 november 1980. Lang geleden, maar Finkers weet het nog precies. Hij haalt herinneringen op aan die avond in de tweede aflevering van De Achterzaal, het driedelige programma van Hofstreek FM over de zaal die binnenkort wordt gesloopt. De uitzending is zaterdag 18 maart a.s. om 14.00 uur.Finkers stond in 1980 in de achterzaal met zijn eerste cabaretprogramma Op zwart zangzaad, waar 45 bezoekers op af kwamen. „Best veel”, volgens de cabaretier, „want ik heb toen ook wel meegemaakt dat er niemand kwam. Al heb ik ook wel eens opgetreden voor 300 katholieke meisjes in Enschede.” Maar dat dan in het Twents, want dat spreekt Finkers het liefst.
Hij vertelt dat hij nooit de ambitie had om cabaretier te worden en dat hij er als het ware in is gerold. „Maar ik ben wel goed terecht gekomen.”

In de tweede aflevering van De Achterzaal ruim aandacht voor het cabaret dat er te zien is geweest, alles georganiseerd door activiteitenvereniging Goor in De Bocht. Zo trad ook Neerlands Hoop in Bange Dagen er op, het duo Bram Vermeulen en Freek de Jonge. De Goorse cabaretier Bert Eeftink (pseudoniem van Helligen Hendrik) bracht kort geleden in De Kleine Willem in Enschede een ode aan Freek de Jonge en haalde toen het optreden in Goor nog aan. De opname van die middag is ook te horen in het programma.

Verder aandacht voor de tijd dat de zaal in het weekend werd omgetoverd tot discotheek Starclub met onder anderen Jeroen ‘Ohio’ Hilgenberg als deejay. En een gesprek met Henk Ringersma van het Schlagerkoor, dat tot deze week wekelijks repeteerde in de zaal van de Ster, maar nu noodgedwongen een ander onderdak heeft gevonden in de zaal van bistro d’Olde Smidse.

De Achterzaal is te horen op zaterdag 18 maart a.s. van 14.00 tot 15.00 uur op Hofstreek FM. Het programma wordt herhaald op woensdagavond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in